Norvég lazackeksz a cicáknak
2015. december 23.
125 ml szárított lazackonzerv 250 ml teljes kiőrlésű kenyérmorzsa 60 ml teljes kiőrlésű búzaliszt 1 evőkanál növényi olaj 1 felvert tojás 1/2 kávéskanál sörélesztő Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Villával törjük apró darabokra a lazacot egy tálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjünk mindent össze, és gyúrjuk tésztává. Nyújtsuk ki a tésztát […]
125 ml szárított lazackonzerv
250 ml teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
60 ml teljes kiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál növényi olaj
1 felvert tojás
1/2 kávéskanál sörélesztő
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Villával törjük apró darabokra a lazacot egy tálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjünk mindent össze, és gyúrjuk tésztává. Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen. Szaggassuk apró darabokra egy kekszvágóval, majd helyezzük őket egy zsírozott sütőlapra. Süssük 15-20 percig a darabkákat, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni őket. A későbbi tárolás a hűtőszekrényben történjen. Csak néhány darabot adjunk belőlük kedvencünknek, hiszen nem számítanak teljes értékű eledelnek. Fontos, hogy ilyesmit csak olyan cicáknak készítsünk, akiknek nem érzékeny az emésztőrendszerük és nem allergiásak (például a gabonafélékre).